Gün geçtikçe bulut teknolojilerini kullanan işletme sayısı artıyor. Adı üstünde: Bulut! İşleri daha rahat ve çok daha kolay bir şekilde yönetirken, maliyet avantajı da sağlamak isterseniz, sizi de hemen bulutların üzerine alalım! Bulut teknolojileriyle ilgili olarak pek çok fayda sıralanabilir. Ancak bu teknolojiler arasında Cisco Meraki gibi lider, yüksek performans sağlayan ve işletmeler için uzun vadede verimliliği garanti eden teknolojileri tercih etmekte yarar var. Peki, Cisco Meraki nedir? Cisco Meraki teknolojilerinin işletmelere sağladığı faydalar nelerdir?
Bilişim teknolojilerinin iş yapış süreçlerini çok daha verimli hale getirdiği bugünün su götürmez bir gerçeği. Sürdürülebilir başarıyı yakalamada şirketler için doğru bilişim teknolojilerini ve sistemlerini kullanmak hayati değer taşıyor. Bulut teknolojileri basit, kolay ve güvenilir çözümler sunarak, işletmeler için hem performansa dayalı hem de maliyet odaklı birçok avantajı bir araya getiriyor. Cisco Meraki de en konforlu bulut tabanlı ağ teknolojisi olarak karşımıza çıkıyor.
Bulut tabanlı bir ağ teknolojisi olan Cisco SD-WAN Meraki, basit ve kolay kullanımıyla güvenilir çözümler sunuyor. Kolay arayüzü sayesinde ağ ve uygulama servislerinin yönetimini sağlayan Meraki, telsiz ağlardan (Wireless LAN) güvenlik ürünlerine (Güvenlik araçları), anahtarlardan mobilite yönetimine ve IP kameralara kadar geniş yelpazedeki ağ ürünlerinden oluşuyor.
Peki, tüm bunlar ne işe yarıyor? Cisco Meraki’nin avantajları neler?
Cisco Meraki kullanıcılara bir değer zinciri sunuyor. Bu değer zincirinin içerisinde
Cisco Meraki MV kameraları birbirinden önemli özellikleriyle fonksiyonelliği arttırıyor. Yüksek çözünürlüklü kayıt yapabilen, akıllı çözümlere sahip bir ürün olan Cisco Meraki MV kameraları, merkezi olarak bulut üzerinden yönetilebiliyor, hareketleri takip ederek sıcaklık haritası çıkarabiliyor ve kayıt depolama alanının verimli kullanılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca obje tanıma özelliği sayesindehem insanların hem de taşıtların bir işletmeye giriş-çıkış sayılarını hesaplayarak günlük-haftalık-aylık raporlar ve grafikler oluşturabiliyor. Kayıt depolama için bulut tercih edilebileceği gibi, kameraların dahili depolama alanları da kullanılabiliyor.
MS serisi switchler; bulut üzerinden basit şekilde yönetilebiliyor, tak-çalıştır özelliği sayesinde dakikalar içinde kurulabiliyor ve kolay şekilde troubleshoot yapılabiliyor. Stack özelliği sayesinde fiziksel yedeklilik sağlanabiliyor. Lokasyon ve donanımdan bağımsız, sayısız portun aynı anda konfigürasyonu yapılabiliyor. Script kullanarak, API üzerinden pek çok lokasyon aynı anda oluşturulabildiği gibi, toplu şekilde konfigürasyon değişiklikleri de yapılabiliyor. Meraki dashboard üzerinde otomatik olarak oluşturulan topoloji sayesinde cihaz durumu kolay şekilde takip edilebiliyor, yaşanan sorunların çözüm süreleri dramatik şekilde düşürülebiliyor.
MR serisi AP'ler coğrafi konumlarından bağımsız olarak tek bir merkezi yönetim sayfası üzerinden yönetilebiliyor. Wi-Fi 6 protokolüyle uyumlu ve tüm özelliklerinden faydalanabiliyor. Multigigabit port üzerinden 5 Gbps trafik geçirebiliyor. Kanal kullanımı, sinyal gücü, bant kullanımı ve sinyal girişimi gibi değerleri ölçerek otomatik RF optimizasyonu yapabilme kabiliyetine sahip. Kablosuz cihazlar üzerinden lokasyon bazlı analiz raporları(bağlanan müşteri sayısı, yoğunluğu, tekrar bağlanma sayısı gibi metrikler) çekilebiliyor. AP'lerin üzerinden geçen trafiği uygulama bazlı sınıflandırabiliyor ve işletme için kritik olan uygulamalara öncelik verebiliyor . Kullanıcı bazlı güvenlik tanımları uygulanabiliyor.
Cisco Meraki Teknolojilerinin değer zincirinin nelerden oluştuğu ve sistemin nasıl çalıştığına dair detaylı bilgilere ulaşmak için bizi arayabilir ve blog yazılarımızı takip edebilirsiniz.
SD-WAN’A GİRİŞ 1: Daha Kolay Bir Ağ Yönetimi hakkında hazırladığımız blogumuzu...
Devamını OkuBulut teknolojilerinin en temel bileşenlerinden ‘Container’ların, dağıtım ve yönetimi...
Devamını OkuCloud (bulut) uygulamalarının yaygınlaşması, görsel ve sesli iletişimin iş yaşamının vazgeçilmez...
Devamını OkuBulut teknolojileri tabi ki özellikle bazı sektörler için güvenlik...
Devamını OkuBugün dünyada bir kurumun tüm gerçek zamanlı iletişim...
Devamını OkuMailiniz başarıyla gönderilmiştir en kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.
Mesajınız ulaştırılamadı! Lütfen daha sonra tekrar deneyin.